Sanne Wevers baalde zaterdag stevig van het mislopen van een medaille op balk bij de WK turnen in Doha, maar ze wilde ook al snel na de teleurstellend verlopen finale weer overgaan tot de orde van de dag.

"Ik heb er alles aan gedaan. Dat het zo eindigt, is een hele erge domper, maar dit hoort ook bij sport", zei de 27-jarige Nederlandse in de Aspire Dome.

"Je moet op het juiste moment laten zien wat je kunt. Ik ben erg teleurgesteld, maar de wereld vergaat niet. Dit was een kans, maar ik ga mezelf oppakken, weer hard werken en dan komen er weer kansen."

Wevers moest genoegen nemen met de zevende en voorlaatste plaats, terwijl het er lange tijd goed voor haar uitzag omdat veel van haar concurrentes voor haar fouten hadden gemaakt.

De Friezin bezweek echter onder de druk. Ze stapte, na een combinatie van een losse radslag naar een flikflak, van de balk en kreeg van de jury een score van slechts 12,666.

'Deze fout nog nooit gemaakt'

"Deze fout heb ik in een wedstrijd nog nooit gemaakt. In een training misschien een maand of vier geleden voor het laatst. Ik weet echt niet hoe het kwam, maar ik zat er zo naast'', vertelde Wevers.

"Ik kreeg die valpartijen van mijn concurrenten wel een beetje mee, maar ik kan dat goed naast me neerleggen. Ik was scherp, maar maak gewoon een fout. Ik kan hier niet veel mee."

Wevers blijft op één medaille steken op een WK. Ze behaalde bij het mondiale toernooi in 2015 in Glasgow zilver op eveneens balk.

De geboren Leeuwardense kroonde zich twee jaar geleden in Rio de Janeiro tot olympisch kampioene op balk en werd daarmee de eerste Nederlandse turnster in de olympische geschiedenis die een individuele titel won.

Liu Tingting ging er Doha met het goud vandoor. De Chinese hield met 14,533 de Canadese Anne-Marie Padurariu (14,100) en de Amerikaanse Simone Biles (13,600) achter zich.