Sanne Wevers heeft zaterdag naast een medaille gegrepen op balk bij de WK turnen in Doha. De Friezin moest in de finale genoegen nemen met de teleurstellende zevende plek.

Wevers kwam al vrij snel ten val en haar oefenening werd door de jury dan ook beoordeeld met een score van slechts 12,666.

Liu Tingting ging er met het goud vandoor. De Chinese hield als slotturnster met 14,533 de Canadese Anne-Marie Padurariu (14,100) en de Amerikaanse Simone Biles (13,600) achter zich.

De eindstrijd kende een opmerkelijk verloop, want naast Wevers stapten ook Biles, diens landgenote Kara Eaker en de Chinese Zhang Jin van de balk af.

Voor topturnster Biles bleef de teller door haar fout steken op dertien wereldtitels. Ze pakte in Doha drie keer goud en mag zag zich met het aantal van dertien de meest succesvolle turner ooit noemen op een WK.

Wevers blijft op één medaille steken op WK

Wevers blijft op één medaille steken op een WK. Ze behaalde bij het mondiale toernooi in 2015 in Glasgow zilver op balk.

De geboren Leeuwardense kroonde zich twee jaar geleden in Rio de Janeiro tot olympisch kampioene op balk en werd daarmee de eerste Nederlandse turnster in de olympische geschiedenis die een individuele titel won.

Wevers plaatste zich met de vierde score voor de finale. Ze kreeg de hoogste E-score achter haar naam, maar haar D-score bleef fors achter bij die van Biles en Eaker.