Rico Verhoeven wil op termijn zijn focus verleggen van het kickboksen naar een loopbaan als acteur, maar de wereldkampioen zwaargewicht benadrukt dat zijn topsportcarrière vooralsnog niet zal leiden onder zijn ambities op het witte doek. 

Verhoeven onthulde donderdag dat hij volgend jaar als hoofdrolspeler te zien is in The Black Lotus. Hij is bovendien coproducent van de Engelstalige actiefilm.

"Voor mij geldt: áls ik iets doe, doe ik het goed. Hoe het in de toekomst allemaal verloopt, is nog even afwachten, maar als ik straks midden in de opnames zit, focus ik me graag op film",  zegt de 29-jarige Verhoeven vrijdag tegen het AD.

"We hebben het hier over een project van jaren, dat heeft tijd nodig. Langzaam aan verander ik van actieve sporter naar filmster. En dat voelt goed."

Samenvatting gevecht Verhoeven tegen Inocente
42
Samenvatting gevecht Verhoeven tegen Inocente

Verhoeven al ruim vier jaar wereldkampioen

Volgens de officiële regels van Glory moet een wereldkampioen jaarlijks minimaal één keer worden uitgedaagd en verliest hij zijn titel als hij daar niet op ingaat, maar van zo'n scenario is volgens Verhoeven geen sprake.

Verhoeven is al sinds 21 juni 2014 wereldkampioen zwaargewicht bij Glory. Eind september verdedigde hij zijn titel in de Johan Cruijff ArenA voor de achtste keer met succes door de Braziliaan Guto Inocente te verslaan.

Eerder sloeg hij aanvallen op zijn kampioensgordel af van Errol Zimmerman, Benjamin Adegbuyi (twee keer), Mladen Brestovac (twee keer), Anderson Silva en Jamal Ben Saddik. In totaal is Verhoeven al zeventien duels ongeslagen.

In de kickbokswereld wordt nog altijd gehoopt op een nieuwe confrontatie tussen Verhoeven en Badr Hari, die worden gezien als de twee beste zwaargewichten.

Verhoeven en Hari troffen elkaar eind 2016 al eens in Oberhausen. Hari moest de strijd toen staken vanwege een armblessure en zat daarna enkele maanden vast vanwege enkele mishandelingen.