Joost Luiten is bij het Turkish Airlines Open in Antalya opgeklommen naar de subtop. Hij voltooide vrijdag de 18 holes in 66 slagen, 5 slagen onder par.

Bij de eerste ronde had de 32-jarige Rotterdammer nog vier slagen meer nodig. Met zijn totaalscore van -6 steeg hij van de 32e naar de gedeelde 17e plaats.

Luiten noteerde in de tweede ronde vijf birdies en maakte verder geen enkele fout bij het toernooi uit de Rolex Series van de Europese Tour. 

De Zuid-Hollander kijkt tevreden terug op zijn tweede dag op het Regnum Carya Golf & Spa Resort. Hij miste slechts één green. 

"De omstandigheden waren net als gisteren perfect, zon en nauwelijks wind en dus kan er laag gescoord worden,", zegt hij op zijn website. "Er had vandaag nog wel iets meer ingezeten dan -5, maar dat gevoel heb je eigenlijk altijd als je zo veel birdiekansen krijgt. Een ronde met vijf birdies en geen bogeys is hoe dan ook goed."

Tweede toernooi voor Luiten na polsblessure

De beste Nederlandse golfer speelt in Turkije pas zijn tweede toernooi na een langdurige polsblessure. Luiten, die inmiddels is afgezakt naar de 111e plaats op de wereldranglijst, gaf eerder aan dat hij nog moet wennen aan toernooigolf.

Luiten maakte vorige week een bemoedigende rentree. Bij de Andalucia Valderrama Masters eindigde hij op de elfde plaats.

De Engelsman Justin Rose, de nummer twee van de wereld, gaat in Antalya aan de leiding met een score van -12. Het prijzengeld bij het toernooi bedraagt 7 miljoen dollar (zo'n 6,12 miljoen euro).