Joost Luiten is nog niet in topvorm na zijn polsblessure, zo concludeert de golfer na de openingsdag van het Turkish Airlines Open in Antalya. De Nederlander staat er gedeeld 32e.

In de eerste ronde zette Luiten donderdag een redelijke score neer met zeventig slagen, één onder par. De Zuid-Hollander speelt in Turkije pas zijn tweede toernooi na een langdurige polsblessure.

"Mijn score van -1 is niet eens zo slecht, maar ik merk dat ik nog moet wennen. Dan heb ik het niet over mijn pols, maar gewoon het hele lichaam", zegt Luiten op zijn website.

"Dat verklaart ook dat ik soms nog ballen sla die ik niet gewend ben", legt hij uit. "Dat is ook niet vreemd, want het is pas mijn vierde wedstrijdronde. Je wilt gelijk vol gas geven, maar dat kan gewoon niet. Het gaat stapje voor stapje."

Luiten heeft vertrouwen in rest van toernooi

Luiten maakte vorige week een bemoedigende rentree bij de Andalucia Valderrama Masters. Hij eindigde als elfde in een toernooi dat werd geteisterd door noodweer en daardoor tot drie ronden ingekort moest worden.

"Ik heb vertrouwen dat ik de komende dagen de aansluiting kan vinden", kijkt Luiten vooruit. "Ik vind dit een leuke baan. Vorig jaar noteerde ik hier op de eerste dag 64 slagen, dus ik weet dat ik het hier kan. Morgen ga ik iets vrijer spelen."

De Ier Paul Dunne is na de eerste ronde de leider in Turkije. Hij ging rond in 64 slagen, zeven onder par. Het Turkish Airlines Open is een toernooi uit de Rolex Series van de Europese Tour. Het prijzengeld bedraagt 7 miljoen dollar.