De Nederlandse hockeyers hebben dinsdag de tweede wedstrijd bij het vierlandentoernooi in Valencia gewonnen. Oranje versloeg Engeland met 2-1.

Thierry Brinkman en Jeroen Hertzberger brachten de treffers van de Europees kampioen op hun naam.

De ploeg van bondscoach Max Caldas was aan het toernooi begonnen met een nederlaag tegen Spanje (1-2). Oranje speelt donderdag nog tegen Ierland, waarna in het weekend de finalerondes volgen.

Caldas arriveerde pas laat voor het duel met Engeland op het hockeycomplex in Valencia. Hij had persoonlijk de onfortuinlijke Floris Wortelboer naar het vliegveld gebracht. De verdediger liep tegen Spanje opnieuw een schouderblessure op en mist daardoor het WK dat eind november in India begint. Jorrit Croon zal hem vervangen.

"Ik ben als coach verantwoordelijk voor de spelers", liet Caldas geëmotioneerd weten op Hockey.nl. "Floris is een van mijn spelers. Ik wilde hem niet in zijn eentje in de taxi laten. Het leven gaat ook voor ons weer door, maar ik vond het belangrijk om met hem mee te gaan."

De Nederlandse formatie is in voorbereiding op het WK en speelt op 1 december zijn eerste wedstrijd, tegen het Maleisië van bondscoach Roelant Oltmans. Daarna volgen nog groepsduels met tweevoudig wereldkampioen Duitsland (5 december) en viervoudig wereldkampioen Pakistan (9 december).