LeBron James is in de nacht van zaterdag op zondag Nederlandse tijd naar de zesde plaats gestegen op de topscorerslijst aller tijden van de NBA.

De 33-jarige sterspeler van de Los Angeles Lakers was in het duel met de San Antonio Spurs goed voor 35 punten en kwam daarmee op een totaal van 31.202 punten. Hij ging daarmee Dallas Mavericks-forward Dirk Nowitzki (31.187 punten) voorbij.

James kon niet voorkomen dat de Lakers voor de tweede keer dit seizoen onderuit gingen tegen San Antonio. De ploeg van coach Gregg Popovich was in eigen huis mede dankzij 30 punten van DeMar DeRozan met 110-106 te sterk.

Door het passeren van de veertigjarige Nowitzki heeft James nu de meeste punten gemaakt van de nog actieve spelers in de NBA. Nowitzki is bezig aan zijn 21e seizoen voor de Mavericks, maar staat voorlopig aan de kant met een enkelblessure.

'James kan topscorer aller tijden worden'

"Dirk is altijd een van mijn favoriete spelers geweest. Dat ik in één adem met hem genoemd wordt, is een enorme eer", aldus James na afloop van het duel met San Antonio.

James heeft op de topscorerslijst Wilt Chamberlain (31.419), Michael Jordan (31.292), Kobe Bryant (33.643), Karl Malone (36.928) en Kareem Abdul-Jabbar (38.387) nog voor zich.

Nowitzki denkt dat James de topscorer aller tijden kan worden. "Zijn cijfers zijn ongelofelijk. Als hij dit niveau de komende jaren vast kan houden, gaat hij topscorer Kareem Abdul-Jabbar nog voorbij", aldus de Duitser tegenover ESPN.

De Lakers blijven door het verlies op vier nederlagen en twee overwinningen steken in de NBA.