Max Muncy heeft de spanning zaterdag weer teruggebracht in de World Series. De honkballer bezorgde de Los Angeles Dodgers met een homerun in de achttiende inning de winst op de Boston Red Sox (3-2).

Muncy verkleinde de achterstand van de Dodgers in de best-of-sevenserie tot 2-1. Met zeven uur en twintig minuten was het de langste wedstrijd in de World Series ooit.

De Boston Red Sox wonnen de eerste twee thuisduels met 4-2 en 8-4. Beide ploegen staan in de nacht van zaterdag op zondag alweer tegenover elkaar, opnieuw in het Dodger Stadium in Los Angeles.

Xander Bogaerts kon in acht beurten niet overtuigen voor de Red Sox. Kenley Jansen speelde geen hoofdrol voor de Californiërs. Hij kreeg in de achtste inning de kans om de wedstrijd uit te gooien, maar dat mislukte omdat Jackie Bradley de bal de tribunes in sloeg (1-1).

Het is voor het eerst dat twee Nederlandse honkballers actief zijn in de finale van de MLB. Bogaerts (25) won in 2013 met Boston al eens de titel, Jansen (31) verloor vorig jaar met de Dodgers de World Series van Houston Astros.