Michael van Gerwen heeft donderdagavond de tweede ronde van het EK darts bereikt. De nummer één van de wereld versloeg in Dortmund de Australiër Paul Nicholson met 6-2. Danny Noppert kon tegen Rob Cross net niet voor een stunt zorgen.

De 29-jarige Van Gerwen kwam tegen Nicholson wel met 0-2 achter, maar hij herpakte zich op tijd. Nadat hij de vijfde leg moeizaam naar zich toetrok, was het verzet van 'The Asset' gebroken. De titelverdediger gooide de zevende leg uit met 170.

In de tweede ronde stuit Van Gerwen op de Engelsman Steve West. De Brabander schreef het EK darts de laatste vier jaar op zijn naam.

Van Gerwen won de laatste twee toernooien waaraan hij meedeed. 'Mighty Mike' was bij zowel de World Grand Prix als de European Darts Trophy de sterkste.

Noppert maakte het Cross behoorlijk lastig in de eerste ronde. De Nederlander kwam knap met 2-0 en 4-2 voor, maar de regerend wereldkampioen knokte zich telkens terug en won de laatste vier legs.

Klaasen en Wattimena kansloos onderuit

Jelle Klaasen verloor met 2-6 van de Engelsman Joe Cullen. 'The Cobra' zorgde in de derde leg wel voor de eerste break van de wedstrijd, maar Cullen herstelde het evenwicht direct. Daarna wist Klaasen geen enkele leg meer binnen te slepen.

Voor Jermaine Wattimena viel het doek eveneens in de eerste ronde. 'The Machine Gun' had geen schijn van kans tegen de Schot Peter Wright: 0-6.

Raymond van Barneveld is niet van de partij in Dortmund. Net als Gary Anderson pakte de Hagenaar onvoldoende punten bij de dertien Euro-toernooien om een startbewijs voor het EK af te dwingen.

De partijen in de tweede ronde worden vrijdag en zaterdag afgewerkt. Zondag staan zowel de kwartfinales, de halve finales en de finale op het programma.