Xander Bogaerts staat er goed voor met de Boston Red Sox in de finale van de MLB. In de nacht van woensdag op donderdag werden de Los Angeles Dodgers ook in het tweede duel van de World Series verslagen.

Op Fenway Park in Boston was de thuisploeg met 4-2 de sterkste. De eerste confrontatie tussen de Red Sox en de Dodgers was al in 8-4 geëindigd voor de club van Bogaerts.

De Oranje-international had net als in de eerste wedstrijd zijn aandeel in de overwinning, want in de tweede slagbeurt liep hij het eerste punt binnen. Bij de Dodgers bleef werper Kenley Jansen opnieuw op de bank.

De bezoekers kwamen in Boston nog wel op een 2-1-voorsprong, maar konden dat niet vasthouden. In de vijfde slagbeurt liep Christian Vázquez de gelijkmaker binnen en zorgde J.D. Martinez met een rake klap voor nog eens twee punten.

Bogaerts voor tweede keer in World Series

Het is de tweede keer dat korte stop Bogaerts in de World Series staat met de Red Sox. De eerste keer was in 2013, toen de finaleplaats tot de titel leidde voor de club uit Boston.

De Red Sox wonnen de World Series in totaal acht keer: in 1903, 1912, 1915, 1916, 1918, 2004, 2007 en dus vijf jaar geleden. Alleen de New York Yankees (27), de St. Louis Cardinals (elf) en de Oakland Athletics (negen) hebben meer titels op hun erelijst staan.

Voor de Dodgers staat de teller op zes kampioenschappen. De club uit Los Angeles won de World Series in 1955, 1959, 1963, 1965, 1981 en 1988. Vorig jaar werd in de finale verloren van de Houston Astros.

Het derde duel in de best-of-sevenserie tussen de Red Sox en de Dodgers is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Los Angeles.