Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Vonn noemt fysieke gesteldheid belangrijkste reden om te stoppen

Lindsey Vonn heeft woensdag in een uitgebreid statement verklaard waarom ze binnenkort een punt achter haar loopbaan gaat zetten. De 34-jarige Amerikaanse wil meer tijd besteden aan haar familie en beter op haar fysieke gesteldheid letten.
Door NU.nl

Vonn kondigde begin oktober aan dat ze aan het einde van het huidige wereldbekerseizoen stopt. De olympisch kampioen van 2010 (afdaling) kreeg daar sindsdien veel vragen over en heeft daarom besloten haar keuze verder te onderbouwen.

"Ik heb geweldige prestaties neergezet in het skiën, maar ik moet nu niet naar podiumplekken en de competitie kijken, maar naar mijn toekomst", schrijft Vonn woensdag op Instagram.

"Ik moet accepteren dat ik ook zonder skiën veel kan bereiken. Mijn gezondheid en familie komen nu op de eerste plek. Ik wil weer zonder pijn kunnen lopen en ik hoop later in staat te zijn om mijn kinderen te leren skiën."

Vonn loopt recordaantal wereldbekerzeges mis

Vonn zou aanvankelijk pas stoppen als ze het recordaantal wereldbekerzeges op haar naam had gezet. De 62-jarige Zweed Ingemar Stenmark is met 86 overwinningen recordhouder, Vonn heeft er nu 82.

Op de uitgebreide erelijst van de Amerikaanse staat verder slechts één gouden olympische medaille. Acht jaar geleden in Vancouver pakte ze ook brons op de Super-G.

Vonn miste de Winterspelen van Sochi in 2014 door een zware knieblessure en dit jaar Pyeongchang kwam ze niet verder dan een bronzen medaille op de afdaling.


Lees meer over:

lindsey vonn

Aanbevolen artikelen