Joost Luiten heeft zondag in de Andalucia Valderrama Masters een sterke derde ronde niet kunnen afmaken. Hij moest na veertien holes van de baan vanwege slechte weersomstandigheden.

Luiten stond op dat moment dankzij vier birdies op een dagscore van -4. Met een totaalscore van -2 neemt de 32-jarige Zuid-Hollander voorlopig de gedeelde veertiende plaats in.

Als het weer in Zuid-Spanje het toelaat, wordt het ingekorte toernooi maandag voltooid. Luiten maakt in Sotogrande zijn rentree na een polsoperatie. Het is zijn eerste toernooi sinds eind mei.

De Spanjaard Sergio García leidt nog altijd met een totaalscore van -10. De titelhouder én organisator van het toernooi moet maandag nog elf holes spelen.

Door het aanhoudende noodweer in Andalusië moest het spel op alle dagen herhaaldelijk worden stilgelegd. De wedstrijdleiding besloot het toernooi zaterdag al in te korten van 72 naar 54 holes.

Luiten stelde zaterdag met een ronde van 71 slagen zijn startbewijs voor de laatste omloop veilig. "De cut halen na vijf maanden niet spelen, daar mag ik zeker tevreden mee zijn", liet hij voldaan weten.