LeBron James heeft zijn eerste thuiswedstrijd in de NBA met de Los Angeles Lakers verloren. De Houston Rockets waren in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) in het STAPLES Center met 115-124 te sterk voor de formatie uit Los Angeles.

De 33-jarige James was goed voor 24 punten voor de Lakers. James Harden, de waardevolste speler van het vorige NBA-seizoen, was met 36 punten de grote man bij de Rockets.

De wedstrijd werd bij een stand van 108-109 voor de Rockets in het vierde kwart ontsierd door een vechtpartij tussen beide ploegen. Daarbij werden forward Brandon Ingram en guard Rajon Rondo van de Lakers en guard Chris Paul van de Rockets van het veld gestuurd.

Ze worden alle drie waarschijnlijk voor meerdere wedstrijden geschorst. Paul zei na de wedstrijd dat de aanleiding voor het gevecht was dat Rondo in zijn richting spuugde.

Drievoudig NBA-kampioen James verruilde de Cleveland Cavaliers deze zomer voor de Lakers. Bij zijn NBA-debuut gingen de Lakers donderdag met 128-119 onderuit op bezoek bij de Portland Trail Blazers.