Joost Luiten mag ook zondag in actie komen op de Andalucia Valderrama Masters. De Nederlander haalde zaterdag met een score van 71 slagen (level par) in de tweede ronde de cut van het Spaanse toernooi uit de Europese Tour.

Het spel moest door het noodweer in Andalusië herhaaldelijk worden onderbroken en de wedstrijdleiding besloot op een gegeven moment zelfs het toernooi in te korten van 72 naar 54 holes.

Luiten trotseerde de elementen met een solide rondje, waarin hij één birdie wist te maken, maar daar ook één bogey tegenover zette.

De 32-jarige Zuid-Hollander heeft al wel een naar alle waarschijnlijkheid onoverbrugbare achterstand van twaalf slagen op de leider na twee ronden, Sergio García.

De Spanjaard, titelverdediger in het toernooi dat ook door hem wordt georganiseerd, noteerde in zijn tweede rondgang zeven birdies en kwam uit op een lage score van 64 slagen.

Luiten maakt in Sotogrande zijn rentree na een polsoperatie. Hij kwam eind mei voor het laatst in actie en moest diverse toernooien laten schieten, waaronder vorige maand het KLM Open in eigen land.