Bokser Saul 'Canelo' Álvarez heeft woensdag een historisch contract bij de Amerikaanse streamingdienst DAZN getekend. De Mexicaan ontvangt in de komende vijf jaar minimaal 365 miljoen dollar (ongeveer 315 miljoen euro) voor in totaal elf gevechten.

Volgens ESPN is de overeenkomst het lucratiefste sportcontract aller tijden. In 2014 tekende honkballer Giancarlo Stanton een dertienjarige verbintenis ter waarde van circa 325 miljoen dollar bij de Miami Marlins.

De gevechten van Álvarez waren altijd te zien bij HBO, maar de Amerikaanse betaalzender stopt binnenkort met het uitzenden van boksen. Bij HBO moesten fans circa 80 dollar per gevecht van Álvarez betalen.

De 28-jarige Mexicaan, die in september de wereldtitels in het middengewicht van de bonden WBA en WBC veroverde, kreeg bij HBO een bepaald geldbedrag als er genoeg losse wedstrijden werden gekocht.

'Ik weet dat ik heel belangrijk ben'

DAZN biedt geen mogelijkheid voor fans om per gevecht te betalen, maar Álvarez kan wel rekenen op een bepaald percentage van de inkomsten die verkochte maandabonnementen met zich meebrengen.

Hoewel DAZN een nog redelijk onbekende zender is, vreest Álvarez niet dat hij fans verliest. "Daar heb ik mij geen moment zorgen over gemaakt. Ik heb heel veel zelfvertrouwen en weet dat ik heel belangrijk ben, op welk platform ik ook te zien ben. Dit is een nieuwe uitdaging in mijn loopbaan."

De samenwerking met DAZN gaat begin 2019 in. Het gevecht tussen Álvarez en de Engelsman Rocky Fielding op 15 december om de WBA-titel in het super-middengewicht wordt dus nog op HBO uitgezonden.