Khabib Nurmagomedov heeft het na zijn zege op Conor McGregor nu voorzien op Floyd Mayweather. De Rus heeft de ongeslagen Amerikaanse bokser uitgedaagd voor een gevecht.

MMA-vechter Nurmagomedov was een week geleden in Las Vegas veel te sterk voor McGregor, die in de vierde ronde een nekklem kreeg van de Rus en daar niet meer uit kwam. Het liep na het gevecht uit de hand, waardoor beide vechters in ieder geval een maand zijn geschorst.

McGregor was een jaar geleden in een bijzonder lucratieve bokspartij tegen Mayweather ook al de mindere van zijn opponent. Voor Mayweather betekende dat zijn vijftigste - en voorlopig laatste - profwinst.

Nurmagomedov, eveneens ongeslagen in de 27 partijen die hij vocht, vindt het tijd dat beide kampioenen elkaar nu in de boksring treffen.

'Er kan maar één koning in de jungle zijn'

De dertigjarige Rus liet zondag een statement achter in een video op de Instagram-pagina van Leonard Ellerbe, de promotor van de elf jaar oudere Mayweather. "Kom op, Floyd. Het is nu tijd dat wij gaan vechten: 50-0 tegen 27-0."

"Wij zijn twee kerels die nooit verliezen, maar in de jungle kan er maar één koning zijn. Uiteraard ben ik dat, aangezien jij McGregor niet tegen het canvas kreeg en mij dat met gemak lukte."

Mayweather heeft nog niet gereageerd op de uitdaging. De Amerikaan versloeg vorig jaar in Las Vegas McGregor na tien rondes. Hij heeft sindsdien niet gevochten, maar kondigde vorige maand wel een gevecht aan tegen de Filipijn Manny Pacquiao.