Boston Red Sox heeft de stand in de strijd om de titel in de American League in de MLB gelijkgetrokken. De formatie van de Nederlandse international Xander Bogaerts won het tweede duel met 7-5 van Houston Astros en komt daarmee op 1-1 in de best-of-sevenserie.

De 26-jarige Bogaerts liep zondag lokale tijd in het eigen Fenway Park een van de punten binnen. De geboren Arubaan bereikte in de derde inning de thuisplaat na een klap van Jackie Bradley jr., die daarmee drie ploeggenoten binnen sloeg.

De Red Sox zetten zo een achterstand van 4-2 om in een voorsprong van 5-4 en die gaven ze niet meer uit handen. De ploeg uit Boston had zaterdag het eerste duel met de Astros verloren: 2-7. Wedstrijd drie is dinsdag in Houston.

In de finale van de National League tussen Los Angeles Dodgers en Milwaukee Brewers is de stand na twee duels ook in evenwicht (1-1). Bij de Dodgers staat met Kenley Jansen eveneens een Nederlandse international onder contract, bij de Brewers speelt landgenoot Jonathan Schoop.

De winnaars van de twee finales plaatsen zich voor de World Series. Vorig jaar ging de titel in de Major League naar de Astros.