Het Nederlandse raceweekend in het Duitse toerwagenkampioenschap DTM verhuist van Zandvoort naar Assen, waar zaterdag 20 en zondag 21 juli wordt geracet op het TT Circuit.

Zandvoort had de voorbije jaren een vaste plek op de DTM-kalender, maar het duincircuit moet die afstaan aan Assen.

"DTM en Assen lonkten al geruime tijd naar elkaar, maar eerder lukte het niet om tot een voor beide partijen bevredigende overeenkomst te komen", zegt Lee van Dam, promotor van de races in Assen.

"Dat de DTM-organisatie ons nu zelf benaderde om de komende jaren de race op Assen te organiseren, zie ik als een grote eer. Ik ben ervan overtuigd dat de actuele lobby om Formule 1 naar Assen te halen, heeft bijgedragen aan de profilering van het TT Circuit als een van de beste circuitfaciliteiten ter wereld."

Dit seizoen ook raceklasse voor vrouwen

De DTM zoekt nadrukkelijk naar een combinatie met andere raceklasses. Zo wordt op Assen in hetzelfde weekeinde ook in de Formule 3, Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Lotus Cup Europe gereden.

Nieuw is de invoering van de W Series, een klasse voor jonge vrouwelijke coureurs. Zij gaan komend seizoen in het voorprogramma van de DTM tegen elkaar racen. De organisatie heeft een prijzenpot van 1,5 miljoen dollar samengesteld, omgerekend bijna 1,3 miljoen euro.

Het seizoen opent traditioneel begin mei op Hockenheim. Vijf maanden later is op dat Duitse circuit ook het negende en laatste raceweekend. Tussendoor gaan de coureurs naar Zolder, Misano, de Norisring, Assen, Brands Hatch, de Lausitzring en Nürburgring.

Op ieder circuit worden steeds twee races gehouden. Robin Frijns rijdt dit jaar voor Audi in de DTM, maar hij stapt na dit seizoen over naar de Formule E.