De Nederlandse turners zijn bij een landentoernooi in Gent op de tweede plaats geëindigd. De vrouwenploeg werd ook tweede bij een Belgisch evenement ter voorbereiding op de WK, die eind deze maand begint. 

Bram Louwije, Michel Bletterman, Bart Deurloo, Casimir Schmidt en Epke Zonderland kwamen in Gent in actie tegen België en Frankrijk. De formatie van bondscoach Bram van Bokhoven werd met een totaal van 248,65 punten tweede achter Frankrijk.

Nederland kwam tot een puntentotaal van 248,65 punten. Frankrijk won met 251,15 punten, gastland België bleef nipt achter de Oranje-equipe met 248,15 punten.

"Het was een goede teamtest met nog ruim twee weken te gaan richting de WK. Volgende week nog een interland tegen topper Zwitserland en dan zijn we er klaar voor", zei Van Bokhoven.

De bondscoach wil in Doha bij de beste twaalf landenteams eindigen. Het toernooi in de Qatarese hoofdstad begint op donderdag 25 oktober en duurt tot en met zaterdag 3 november.

Visser individueel en in landenwedstrijd tweede

Het Nederlandse vrouwenteam werd in Varsenare tweede achter België. Naomi Visser, Vera van Pol, Kirsten Polderman, Sanna Veerman en Tisha Volleman kwamen uit op een puntentotaal van 157,25 punten, achter winnaar België (162,200) en voor Roemenië (151,250).

In het individuele klassement was er zilver voor Visser. Ze kwam tot een totaalscore van 53,900 punten. Alleen de Belgische Nina Derwael presteerde beter: 55,550.

De WK-doelstelling van Gerben Wiersma, de bondscoach van de turnsters, is een plek bij de beste 24. Daarmee kwalificeren de turnsters zich voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.