Kogelstoter Melissa Boekelman komt mogelijk heel 2019 niet in actie vanwege een achillespeesblessure. Ze zou dan onder meer de WK in Qatar missen.

Boekelman scheurde zaterdag tijdens de clubkampioenschappen haar achillespees volledig af en heeft daarna een operatie aan de pees ondergaan in Amsterdam.

De 29-jarige Boekelman moet volgens haar artsen in ieder geval negen maanden revalideren, zo meldt de NOS.

De WK atletiek vindt volgend jaar plaats van 27 september tot en met 6 oktober in Qatar. In theorie zou dat toernooi haalbaar kunnen zijn voor Boekelman, maar zelf gaat de Zuid-Hollandse ervan uit dat ze volgend seizoen niet in actie komt.

"Zes weken gips, dan nog twee weken loopgips en daarna gaat de lange revalidatie beginnen'', meldt Boekelman op Instagram.

Boekelman werd vorig jaar elfde op WK

De twintigvoudig Nederlands kampioen (indoor en outdoor) haalde op het WK van 2017 in Londen de finale bij het kogelstoten. Ze eindigde toen als elfde. Een jaar eerder miste ze op 7 centimeter de olympische finale in Rio de Janeiro.

Dit jaar maakte Boekelman een constant seizoen door waarin ze geregeld over de 18 meter stootte. Half september kwam ze nog tot 18,63, bijna een persoonlijk record. De geboren Dordtse miste wel de juiste vorm bij de EK in Berlijn. Ze wist zich toen niet te plaatsen voor de finale van het kogelstoten.