De Nederlandse volleybalsters hebben woensdag ook hun vierde groepswedstrijd op het WK gewonnen. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison rekende overtuigend af met Argentinië: 25-17, 25-17 en 25-22.

Door de eenvoudige overwinning in Yokohama blijven de volleybalsters ongeslagen op het WK. Eerder werden Duitsland (3-1), gastland Japan (3-2) en Kameroen (3-0) al opzijgezet.

Oranje staat door de zege op Argentinië soeverein aan kop in groep A. De beste vier landen van de vier poules, die in totaal uit zes landen bestaan, gaan door naar de tweede groepsfase.

Voor Nederland, dat al zeker is van een plek in de volgende ronde, staat nog een wedstrijd op het programma in groep A. De ploeg van coach Morrison speelt donderdagochtend om 6.40 uur (Nederlandse tijd) tegen Mexico, dat nog maar één overwinning boekte.

Oranje jaagt in Japan op de eerste WK-medaille ooit. De volleybalsters, die op de EK's van 2015 en 2017 zilver pakten, eindigden op de wereldkampioenschappen van 2014 als dertiende.

Argentinië kansloos tegen Oranje

Argentinië won dit WK nog geen enkele wedstrijd en dat was te merken tegen Oranje, dat in de eerste set simpel uitliep naar een ruime voorsprong. Aanvoerder Maret Balkestein-Grothues zorgde met een score voor het beslissende punt.

In het tweede bedrijf hield Argentinië het gat aanvankelijk wat kleiner, maar vanaf 17-16 verloor Nederland nog maar één punt en werd ook de tweede set met een ruime marge gewonnen. 

Het verzet leek daarmee gebroken, al bleven de Argentijnen hard werken voor ieder punt. Net als in de tweede set ging het lange tijd gelijk op, maar Oranje had aan een korte opleving genoeg om de zege veilig te stellen.