Honkballer Kenley Jansen heeft in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) met Los Angeles Dodgers de titel in de westelijke divisie van de National League veroverd. Jonathan Schoop won met Milwaukee Brewers de titel in de centrale divisie.

In de zogeheten 'tiebreaker' wonnen de Dodgers maandagavond met 5-2 van Colorado Rockies, waardoor ze zich voor de play-offs van de Amerikaanse MLB plaatsten.

De Dodgers en Rockies moesten een extra duel om de titel spelen, omdat de twee ploegen in de westelijke divisie precies gelijk waren geëindigd.

Walker Buehler was de grote man bij de Dodgers. Hij domineerde in 6 2/3 innings. Cody Bellinger en Max Muncy sloegen beiden een homerun. Jansen, de afsluitende werper van de ploeg uit LA, kwam in de laatste inning in actie.

De Dodgers wonnen de divisietitel voor de zesde keer op rij en verloren vorig seizoen de World Series na zeven wedstrijden van Houston Astros. In de play-offs neemt de ploeg van manager Dave Roberts het vrijdag op tegen Atlanta Braves.

Jansen miste dit seizoen een hoop wedstrijden door hartritmestoornissen. De geboren Curaçaoënaar maakte eind augustus zijn rentree en laat zich waarschijnlijk na het seizoen, eind oktober, opereren aan zijn hart.

Brewers verslaan Cubs in 'tiebreaker'

Ook in de centrale divisie moest een beslissingsduel gespeeld worden, omdat Milwaukee Brewers en Chicago Cubs na 162 wedstrijden ook exact gelijk geeïndigd waren. 

De Brewers wonnen hun eerste divisietitel sinds 2011 door op Wrigley Field met 3-1 te winnen van de Cubs.

Schoop staat sinds deze zomer onder contract bij de club uit Milwaukee. HIj kwam over van Baltimore Orioles.

De Nederlandse international neemt het met zijn club donderdag op tegen de winnaar van het wildcardduel tussen Colorado Rockies en Chicago Cubs in de eerste ronde van de play-offs.

De Cubs en de Rockies spelen komende nacht (Nederlandse tijd) tegen elkaar.