Jermaine Wattimena heeft zich maandag als vijfde Nederlander voor de tweede ronde van de World Grand Prix geplaatst. Danny Noppert overleefde de openingsronde niet.

De dertigjarige Wattimena rekende in Dublin af met de Engelsman Mervyn King: 2-0. Wattimena eindigde de partij met een gemiddelde van 82,10. Noppert (27) gooide tegen de Welshman Gerwyn Price gemiddeld 74,19 en verloor met dezelfde cijfers.

Zondag drongen Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jeffrey de Zwaan en Ron Meulenkamp net als Wattimena door tot de tweede ronde van het prestigieuze toernooi. Noppert is de enige Nederlander die al is uitgeschakeld.

Bijzonder element aan de World Grand Prix is dat spelers een leg niet alleen met een dubbel moeten eindigen, maar ook moeten beginnen. Daardoor liggen de gemiddeldes met drie pijlen doorgaans veel lager dan bij andere grote toernooien.

De World Grand Prix duurt tot en met zaterdag. De winnaar ontvangt een cheque van 100.000 Britse pond (omgerekend zo'n 112.600 euro). Van Gerwen is de enige Nederlander op de erelijst. Hij pakte de titel in 2012, 2014 en 2016.