De Nederlandse volleybalsters hebben maandag ook hun derde groepswedstrijd gewonnen op het WK in Japan. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison was eenvoudig in drie sets te sterk voor Kameroen: 25-16, 26-24 en 25-18.

Nederland zette eerder dit toernooi al, weliswaar met de nodige moeite, Duitsland (3-1) en Japan (3-2) opzij en hoeft zich daardoor uiteraard geen zorgen te maken over plaatsing voor de volgende ronde.

De nummers één tot en met vier van de vier groepen gaan door, waarbij de resultaten uit de eerste ronde blijven meetellen.

Nederland neemt het woensdag op tegen Argentinië en sluit een dag later de eerste groepsfase af tegen Mexico.

Oranje gaat aan kop in groep A met acht punten uit drie wedstrijden, gevolgd door Duitsland (zes uit drie), Japan (vier uit twee), Mexico (drie uit twee), Kameroen (drie uit drie) en Argentinië (nul uit drie).

Slöetjes en Beliën krijgen rust

Morrison kon het zich veroorloven om tegen Kameroen Lonneke Slöetjes en Yvon Beliën rust te geven en begon met Celeste Plak, Maret Balkestein-Grothues, Juliet Lohuis, Anne Buijs, Laura Dijkema, Nicole Koolhaas en libero Kirsten Knip als basis.

Nederland zette Kameroen, achttiende op de wereldranglijst maar zondag nog kansloos tegen Duitsland (0-3), meteen onder druk en liep dan ook eenvoudig uit naar setwinst.

Het was voor Morrison het sein om in de tweede set ook aanvoerster Balkestein-Grothues aan de kant te houden en haar te vervangen voor Marrit Jasper.

Het werd daardoor wel wat rommelig, met als gevolg dat Kameroen zelfs even een voorsprong nam en Nederland daarna nog lang bij hield, maar met Plak (23 punten) als topscorer was het na drie sets toch gedaan.