Honkballer Didi Gregorius heeft van de doktoren alweer toestemming gekregen om in actie te komen voor zijn club New York Yankees. De korte stop vreesde eerder deze week nog de rest van het seizoen te moeten missen.

Gregorius liep zaterdag een polsblessure op toen hij het winnende punt binnenliep in de wedstrijd tegen Baltimore Orioles (3-2). Een MRI-scan wees maandag uit dat er een scheurtje in het kraakbeen van zijn rechterpols zat.

De 28-jarige Amsterdammer liet een cortisone-injectie zetten en die had het gewenste effect. "Didi heeft van de specialist toestemming gekregen om weer aan de slag te gaan", aldus manager Aaron Boone.

Het is de bedoeling dat Gregorius komend weekeinde alweer in actie komt tijdens de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen tegen Boston Red Sox, om wat ritme op te doen voor het cruciale 'wildcardduel' met Oakland Athletics van volgende week. De winnaar daarvan plaatst zich voor de play-offs.

Gregorius vol goede moed

Gregorius, international van Oranje, is zowel verdedigend als aanvallend een belangrijke kracht bij de Yankees en hoopt weer belangrijk te kunnen zijn. "Als ze me laten spelen, zal ik er staan. Ik wil door blijven gaan en het team helpen."

De Boston Red Sox, Cleveland Indians, Houston Astros en Atlanta Braves zijn al zeker van deelname aan de play-offs. De Chicago Cubs en Milwaukee Brewers gaan ook door, al is het voor die twee teams nog afwachten of ze rechtstreeks instromen of eerst een wildcardwedstrijd moeten spelen.

Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en Ozzie Albies (Atlanta Braves) doen in ieder geval mee aan de play-offs die eindigen met de World Series om de titel in de Major League.