Michael van Gerwen wil zich bij de World Grand Prix revancheren voor zijn verrassende uitschakeling van afgelopen weekeinde in de halve finales van de Champions League of Darts.

"Ik gooi altijd mijn beste darts in deze periode van het jaar", zegt Van Gerwen in een woensdag verschenen bericht op zijn eigen website.

"Maar dit jaar moet ik het nog beter gaan doen, want ik ben niet tevreden met mijn resultaten tot nu toe. Zeker niet met mijn resultaten op tv."

Van Gerwen verloor in de halve finales van de Champions League of Darts van de Schot Peter Wright, doordat hij een 5-2- en een 8-5-voorsprong nog weggaf.

De 29-jarige Brabander slaagde er eerder dit jaar evenmin in om de World Matchplay en de UK Open op zijn naam te schrijven dankzij twee nederlagen in de eerste ronde tegen zijn landgenoot Jeffrey de Zwaan.

"Ik gooi nog steeds goed en win meer dan wie dan ook, maar ik wil domineren. Het is - denk ik - tegenwoordig niet meer mogelijk om alle toernooien te winnen, maar ik wil ze wel allemaal winnen. Alles minder dan winnen, betekent falen."

Van Gerwen komt zondag voor het eerst in actie

Van Gerwen komt zondag voor het eerst in actie op de World Grand Prix. Hij neemt het dan in de eerste ronde op tegen de Ier Steve Lennon.

De inwoner van Vlijmen pakte in het verleden al drie keer de eindzege op het toernooi waarop iedere leg met een dubbel moet worden begonnen en uitgegooid, namelijk in 2012, 2014 en 2016.

Naast Van Gerwen verschijnen ook De Zwaan, Raymond van Barneveld, Ron Meulenkamp, Jermaine Wattimena en Danny Noppert namens Nederland aan de oche in Dublin.

Daryl Gurney verdedigt zijn titel. De Noord-Ier was vorig jaar in een bloedstollende finale met 5-4 in sets te sterk voor de Australiër Simon Whitlock.

De World Grand Prix begint zondag en duurt tot en met volgende week zaterdag. De winnaar verdient een cheque van maar liefst 100.000 Britse pond.