Team Europa heeft ook de tweede editie van de Laver Cup gewonnen. Roger Federer en Alexander Zverev haalden zondag in Chicago de overwinning binnen tegen Team Wereld door hun twee enkelpartijen te winnen van respectievelijk John Isner en Kevin Anderson. 

De eindstand kwam daarmee op 13-8. Vorig jaar, bij de eerste editie in Praag, versloeg Team Europa Team Wereld met 15-9. 

Björn Borg, coach van Team Europa, kon dit keer geen beroep doen op de geblesseerde Rafael Nadal, maar Novak Djokovic deed wel voor het eerst mee. Het Europese team bestond verder uit Grigor Dimitrov, David Goffin en Kyle Edmund.

Tot het zogeheten Team Wereld van coach John McEnroe behoorden Anderson, Isner, Diego Schwartzman, Jack Sock, Nick Kyrgios en Frances Tiafoe. Zeven van de acht enkelpartijen werden gewonnen door Europa, in alle dubbels pakte het mondiale team de winst.

Zverev bedolven onder teamgenoten

Op de eerste dag van het evenement leverde een overwinning één punt op, op de tweede dag twee en op de slotdag drie. Federer en Zverev begonnen de laatste dag met een nipte nederlaag in het dubbel tegen de Amerikanen Isner en Sock: 6-4 6-7 (2) 9-11.

Federer won daarna wel van Isner in het enkelspel (6-7 (5), 7-6 (6) en 10-7) en Zverev zorgde voor de beslissende punten door de Zuid-Afrikaan Anderson te kloppen: 6-7 (3), 7-5 en 10-7. Na de laatste bal werd de Duitser bedolven onder zijn teamgenoten. "Het was een prachtige partij, tot ineens 600 kilo aan mannen over me heen viel'', grapte Zverev.

De derde editie van de Laver Cup staat ook al gepland. In het najaar van 2019 nemen Team Europa en Team Wereld het tegen elkaar op in Genève.