Tiger Woods heeft zondag zijn eerste toernooizege geboekt sinds augustus 2013. De 42-jarige Amerikaan gaf op de slotdag van het Tour Championship in Atlanta de leiding niet meer uit handen.

Woods worstelde jarenlang met blessures en privéperikelen, maar maakte dit seizoen een succesvolle rentree. Alleen een toernooizege ontbrak nog.

Aan die droogte van ruim vijf jaar maakte hij zondag een eind door net als in 1999 en 2007 het Tour Championship, een toernooi aan het eind van het seizoen waaraan alleen de beste dertig golfers van de PGA Tour mogen deelnemen, op zijn naam te schrijven.

Met zijn zege komt Woods op een totaal van tachtig PGA-titels en daarmee is hij eindelijk weer een stap dichter bij het record van Sam Snead gekomen. De in 2002 op 89-jarige leeftijd overleden Amerikaan is nog altijd recordhouder met 82 toernooizeges.

Woods geeft voorsprong niet meer weg

Woods eindigde het Tour Championship met een totaalscore van 269 slagen, elf onder par. De Amerikaan verwees zijn landgenoten Billy Horschel (-9) en Dustin Johnson (-7) naar de plaatsen twee en drie.

De veertienvoudig Major-winnaar begon zondag met een voorsprong van drie slagen op de Noord-Ier Rory McIlroy en de Engelsman Justin Rose aan de laatste dag. Hij startte uitstekend en produceerde meteen op de eerste hole een birdie. Na vijf holes bedroeg de marge op zijn naaste twee belagers al vijf slagen.

Pas op de tweede serie van negen holes maakte de ervaren Woods wat foutjes. Hij noteerde bogeys op de tiende, vijftiende en zestiende hole, maar ook nog een birdie op de dertiende. Met een rondje van 71 slagen (+1) hield hij een marge van twee slagen over op zijn landgenoot Horschel, die met een omloop van 66 slagen naar de tweede plek klom in de eindstand.

Woods stijgt op wereldranglijst

Woods klom door zijn zege in Atlanta naar de dertiende plek op de wereldranglijst, waarop Dustin Johnson de eerste plek weer heeft overgenomen van Justin Rose.

Eind vorig jaar was Woods nog de nummer 656. Hij gaat nu naar Parijs voor de strijd om de Ryder Cup. Woods heeft een wildcard gekregen van captain Jim Furyk voor de tweejaarlijkse strijd tussen de beste golfers van Europa en de Verenigde Staten.