Bokser Anthony Joshua heeft zaterdag met succes zijn wereldtitels in het zwaargewicht verdedigd. De 28-jarige Engelsman won op het befaamde Wembley op knock-out van de Rus Alexander Povetkin.

Joshua hield door zijn zege de kampioensgordels van de mondiale bonden WBA, IBF, WBO en IBO in bezit.

Na een ietwat stroef begin waarin hij een aantal rake klappen moest incasseren, maakte Joshua in de zevende van de in totaal twaalf rondes op overtuigende wijze een einde aan de partij.

Joshua deelde een linkerhoek gevolgd door een rechtse directe uit aan Povetkin, die daar dusdanig van slag was dat hij luttele seconden later helemaal van de kaart was en de scheidsrechter zich in tweede instantie genoodzaakt voelde om het gevecht te stoppen.

Joshua zegevierde tot nu toe in al zijn 22 profduels

'AJ' zegevierde tot nu toe in al zijn 22 profduels, waarvan maar liefst 21 keer op knock-out. Alleen in zijn vorige wedstrijd, in maart van dit jaar tegen de Nieuw-Zeelander Joseph Parker, lukte hem dat niet. Hij werd toen unaniem als winnaar aangewezen door de jury.

Povetkin behaalde in 2004 goud bij de Olympische Spelen van Athene in het superzwaargewicht, Joshua deed dat bij de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De 39-jarige Povetkin verloor voor de tweede keer in 36 profgevechten. Zijn enige andere nederlaag was in 2013 tegen Wladimir Klitschko.

Joshua neemt het nu hoogstwaarschijnlijk op 13 april 2019 op tegen de Amerikaan Deontay Wilder, met als inzet de wereldtitels van alle belangrijke professionele boksbonden (IBF, WBA, IBO, WBO en WBC).

"De sport gaat om wat de fans willen. We zullen een enquête starten om te kijken welke tegenstander de fans op 13 april willen zien", zei Joshua in een eerste reactie na het gevecht. "Mijn eerste keuze is Wilder."

De in Watford geboren Joshua vocht in april 2017 voor de eerste keer op Wembley. Hij was toen eveneens op knock-out te sterk voor de Oekraïner Klitschko, waarmee hij de IBO-, WBA- en IBF-gordels veiligstelde.