Bram Verhofstad en Anthony van Assche doen volgende maand niet mee aan de wereldkampioenschappen turnen in Doha. Bondscoach Bram van Bokhoven heeft het duo zaterdag niet in zijn selectie opgenomen.

Michel Bletterman, Bart Deurloo, Bram Louwije, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Epke Zonderland reizen op 18 oktober wel naar Qatar, waar het toernooi een week later begint.

Van het zestal zal er één als reserve worden aangewezen. Dat gebeurt na een interland tegen België en Frankrijk op 6 oktober in Gent. Op 13 oktober turnt de WK-selectie nog in Hoofddorp tegen Zwitserland.

Verhofstad miste vorig jaar op een haar na een medaille bij de WK in Montreal. Op vloer eindigde de turner van Flik-Flak toen verrassend als vierde.

Turners azen op revanche voor teleurstellende EK

Louwije gaat voor het eerst met de Nederlandse ploeg op pad voor een groot titeltoernooi. Hij is een tot Nederlander genaturaliseerde Belg die al jaren bij Flik-Flak turnt.

Bij de EK van vorige maand in het Schotse Glasgow stelden de Nederlandse turners teleur. De ploeg van Van Bokhoven slaagde er niet in de teamfinale te bereiken, terwijl een plek in de top vijf de doelstelling was.

Zonderland was bovendien de enige turner die zich voor een individuele eindstrijd plaatste. De 32-jarige Fries pakte zilver op de rekstok. Het goud ging naar de Zwitser Oliver Hegi.