Xander Bogaerts heeft de eerste prijs van het seizoen binnen met Boston Red Sox. De honkbalploeg van manager Alex Cora verzekerde zich met winst op rivaal New York Yankees (11-6) van de titel in de oostelijke divisie van de American League.

De afgelopen twee jaar waren de Red Sox ook al de beste in hun divisie, die uit vijf ploegen bestaat. In 2013 wist de ploeg voor het laatst de World Series te winnen.

"Dit is mooi, maar we hebben nog niet gewonnen wat we willen winnen", zei Mookie Betts, de uitblinker van de ploeg uit Boston. De Amerikaan noteerde vier honkslagen, waarmee hij vijf punten binnensloeg.

Bogaerts, de Arubaanse korte stop van de ploeg, zorgde er in de zevende inning bij een stand van 6-6 met een opofferingsslag voor dat de Red Sox op voorsprong kwamen.

Bij de Yankees noteerde Didi Gregorius twee honkslagen, maar de international van Oranje kon niet voorkomen dat zijn ploeg in eigen stadion een pijnlijke nederlaag moest incasseren.

World Series begint op 23 oktober

De Red Sox hebben ook de titel in de American League voor het grijpen. Bogaerts en zijn teamgenoten zijn ook al zeker van deelname aan de play-offs.

Ook Cleveland Indians is verzekerd van een ticket voor de play-offs, die op 2 oktober beginnen met wedstrijden om een wildcard. Op 30 september worden de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen gespeeld.

New York Yankees zijn ook vrijwel zeker van deelname aan het 'post season', net als titelverdediger Houston Astros en Oakland Athletic, Atlanta Braves, Chicago Cubs, Milwaukee Brewers en Los Angeles Dodgers. 

De eerste wedstrijd van de World Series tussen de kampioen van de American League en de National League wordt op 23 oktober gespeeld.