Céline van Gerner laat de WK turnen in Doha schieten. De 23-jarige Nederlandse zal deze maand in het AMC in Amsterdam een operatie ondergaan aan haar achillespees, waar ze al sinds de Olympische Spelen van Rio 2016 last van heeft.

"Ik heb verschillende onderzoeken gehad en de conclusie was eigenlijk steeds dezelfde: als je er iets aan wilt laten doen, dan is dat mogelijk met een operatie", zegt Van Gerner maandag.

"Mijn linkerhiel is iets verhoogd en de slijmbeurzen raakten daar geïrriteerd. Daardoor trok de pijn mijn achilles in. Ik heb van alles geprobeerd, maar ik kwam qua mogelijke belasting telkens tot hetzelfde punt."

Van Gerner maakte eind mei na een lange pauze haar rentree, hoewel de klachten nog niet waren verdwenen.

De Emmeloordse pakte desondanks in augustus met de Nederlandse ploeg brons op de EK in Glasgow. Op het onderdeel vloer greep ze met een artistieke oefening maar net naast een medaille (vierde).

Van Gerner hoopt klachtenvrij te worden

Van Gerner hoopt na een operatie klachtenvrij te worden en er volgend jaar bij de WK in Stuttgart weer te staan.

"Het was een moeilijk besluit, maar ik wil het toch laten doen. Ik wil meer kunnen, ben nog niet tevreden met mijn niveau. Daarom ga ik nu onder het mes. Eigenlijk ben ik gewoon gezond. Dit is echt een operatie om ervoor te zorgen dat ik er uiteindelijk meer uit kan halen. Ik wil mijn programma nog meer kunnen uitbouwen", vertelt ze.

"Ik hoef gelukkig niet al te lang op krukken te lopen en de revalidatie is relatief kort. Maar ik wil het wel goed aanpakken en het niet overhaasten."

De WK in Qatar is van 25 oktober tot en met 3 november. Bondscoach Gerben Wiersma moet zijn definitieve selectie voor het toernooi nog bekendmaken.