De Chinees Ashun Wu heeft zondag het KLM Open op zijn naam geschreven. De nummer 344 van de wereldranglijst bleek op de slotdag op golfbaan The Dutch in Spijk de betere speler van de belangrijkste titelkandidaten.

Met een rondje van 67 slagen (-4) stelde hij zijn derde titel op de Europese Tour veilig. Wu eindigde op een totaal van 268 slagen (-16) en hield daarmee de Engelsman Chris Wood één slag achter zich.

Wood was de dag nog begonnen als leider. De Belg Thomas Detry en de Japanner Hideto Tanihara (beiden 270) belandden gezamenlijk op de derde plek.

Wood nam op zaterdag met een rondgang van 65 slagen de leidende positie over van Wu, die 71 slagen voor zijn derde ronde nodig had. De Chinees had zowel de eerste als tweede ronde in Spijk al als leider van het klassement afgesloten.

Wu eerste Chinese winnaar van KLM Open

Wu, Tanihara en de Engelsman Jonathan Thomson begonnen met een achterstand van één slag aan de laatste omloop. Wood liet meteen al op de eerste hole een slag liggen, maar kwam sterk terug met een birdie op de tweede hole.

Een dubbele bogey op de twaalfde kon hij daarna echter niet meer afdoende wegwerken. Wu verspeelde alleen op de zevende hole een slag. Met vijf birdies, onder meer ook op de laatste hole, kroonde hij zich tot de eerste Chinese winnaar van het Nederlandse evenement op de Europese Tour.

Bij afwezigheid van de geblesseerde Joost Luiten was Mark Reynolds op de gedeelde 53e plaats de beste Nederlander. Hij liep een ronde van 69 slagen (-2) en belandde zo op één onder par.