De Nederlandse tennissers hebben zaterdag de achterstand op Canada in de Davis Cup teruggebracht tot 2-1. Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop wonnen in Toronto het dubbelspel tegen Vasek Pospisil en Daniel Nestor in vier sets: 4-6, 6-3, 6-4 en 6-4.

Nederland was vrijdag 2-0 achter gekomen door nederlagen van Thiemo de Bakker en Robin Haase in het enkelspel.

De Bakker ging in drie sets ten onder tegen Milos Raonic (3-6, 2-6 en 2-6), Haase boog pas na vijf sets voor Denis Shapovalov (6-3, 6-3, 5-7, 3-6 en 4-6).

De Hagenaar treft zondag Raonic en zal moeten winnen om het team van captain Paul Haarhuis in de strijd te houden.

Inzet betere plaatsing in voorronde

De inzet van de play-off tussen Nederland en Canada is een betere plaatsing in de voorronde van de Davis Cup in februari 2019, als de landenstrijd volgens een geheel nieuw format wordt gespeeld.

Het dubbelspel op het hardcourt van het Coca-Cola Coliseum stond ook in het teken van het afscheid van de Canadese dubbelspecialist Daniel Nestor. Hij speelde op 46-jarige leeftijd zijn laatste wedstrijd. Nestor won in zijn carrière 91 toernooien, allemaal in het dubbelspel. Zeven van de overwinningen waren in een Grand Slam.

Tegen Rojer en Middelkoop liet Nestor zien dat zijn leeftijd hem parten speelde. Hij maakte nogal eens een foutje. Hoewel de Canadezen de eerste set wonnen, namen de Nederlanders vanaf de tweede set de controle over.