De Chinees Ashun Wu gaat ook na de tweede dag van de KLM Open aan de leiding. Twee van de veertien Nederlandse golfers haalden vrijdag de cut op The Dutch in Spijk.

De 33-jarige Wu volgde zijn eerste ronde van 64 slagen (-7) vrijdag op met een omloop van 66 (-5). De nummer 344 op de wereldranglijst heeft met een totaal van 130 (-12) drie slagen voorsprong op de Engelsman Jonathan Thomson, die met 133 (-9) tweede staat.

De Schot David Drysdale en de Chinees Haotong Li zijn gedeeld derde met een totaal van 134 (-8).

Bij afwezigheid van tweevoudig toernooiwinnaar Joost Luiten - Nederlands beste golfer is nog niet hersteld van een polsoperatie - spelen de Nederlanders een bijrol in Gelderland.

Max Albertus is ook na twee dagen nog de beste thuisspeler op The Dutch. De 24-jarige golfer, die normaal op het derde Europese niveau acteert (de Pro Golf Tour), deelt na een tweede ronde van 71 slagen (par) de vijftigste plaats met een totaal van 140 (-2).

Mark Reynolds is de tweede Nederlander die de cut heeft gehaald. De veertigjarige Zuid-Hollander kwam door zes birdies en drie bogeys uit op een tweede ronde van 68 (-3). Zijn totaal van 141 slagen (-1) is precies genoeg om de schifting halverwege het toernooi te overleven.

Max Albertus

Max Albertus

Grote namen liggen er na twee dagen al uit

Jerry Ji, Ralph Miller, Jurrian van der Vaart, Reinier Saxton, Robbie van West, Davey Porsius, Koen Kouwenaar, Dylan Boshart, Kiet van der Weele, Stan Kraai, Maarten Boschen Aydan Verdonk (+12) mogen niet terugkomen voor de derde en vierde ronde.

De Nederlanders zijn in goed gezelschap, want ook grote namen als titelverdediger Romain Wattel, Andrew Johnston, Angel Cabrera, Simon Dyson en Ross Fisher haalden de cut niet.

De Ier Padraig Harrington, drievoudig majorwinnaar, staat voorlopig 21e. De Engelsman Lee Westwood, voormalig nummer één van de wereld, vindt zich na twee ronden terug op de gedeelde 36e plaats.