Bondscoach Jamie Morrison van de Nederlandse volleybalsters heeft Robin de Kruijf, Nika Daalderop en Femke Stoltenborg woensdag niet in zijn selectie voor het WK in Japan opgenomen.

De 27-jarige De Kruijf werd eerder deze zomer geopereerd aan haar knie en is niet op tijd fit. De negentienjarige Daalderop kampt met klachten aan haar scheenbeen en ook voor haar komt het WK te vroeg.

Op de positie van spelverdeler kiest bondscoach Morrison voor Laura Dijkema en Britt Bongaerts. Daardoor valt de 27-jarige Stoltenborg af voor de wereldtitelstrijd die van 29 september tot en met 20 oktober gehouden wordt.

De Nederlandse volleybalsters spelen komend weekeinde drie oefeninterlands in en tegen Italië. Hiermee sluit Oranje de voorbereiding op het WK af. Morrison selecteerde veertien speelsters voor de stage in Italië en zij vormen normaal gesproken ook de WK-selectie.

De volleybalsters zitten op het mondiale eindtoernooi in een groep met gastland Japan, Argentinië, Duitsland, Kameroen en Mexico. Nederland, dat op 29 september begint met een wedstrijd tegen de Duitsers, moet bij de eerste vier eindigen om door te gaan.

De volledige selectie: Kirsten Knip, Yvon Beliën, Celeste Plak, Maret Balkestein-Grothues, Juliet Lohuis, Myrthe Schoot, Lonneke Slöetjes, Anne Buijs, Britt Bongaerts, Laura Dijkema, Nicole Oude Luttikhuis, Marrit Jasper, Tessa Polder, Nicole Koolhaas.