Moto2-coureur Romano Fenati is zondag fors gestraft voor een bizarre actie jegens een van zijn concurrenten. De Italiaan kneep tijdens de Grand Prix van San Marino in de rem van zijn landgenoot Stefano Manzi en is voor twee races geschorst.

Op het circuit van Misano kwam Fenati in de strijd om de zeventiende plek op het rechte stuk naast Manzi te rijden, waarna hij in de rem van zijn concurrent kneep. Manzi raakte even uit balans, maar viel niet.

De actie leverde Fenati de zwarte vlag op, ten teken dat hij de strijd voor straf moest staken. Het is vooralsnog niet bekend waarom hij naar de rem van zijn landgenoot greep. Manzi kwam later in de race zonder inmenging van Fenati alsnog ten val en viel uit.

Motorsportbond FIM kwam na de race met de schorsing, waardoor Fenati de Grands Prix van Aragón en Thailand aan zich voorbij moet laten gaan. De bond verwijt de Italiaan onverantwoord rijgedrag waarmee hij mederijders in gevaar bracht.

Moto2-coureur knijpt in remmen van concurrent
28
Moto2-coureur knijpt in remmen van concurrent

Fenati al vaker van roekeloos rijden beticht

Het is niet de eerste keer dat de 22-jarige Fenati in opspraak raakt, want hij werd al vaker van roekeloos rijden beticht.

De Italiaan eindigde vorig jaar mede dankzij tien gewonnen Grands Prix als tweede in de Moto3 en verdiende promotie naar de Moto2. In de zwaardere klasse heeft Fenati dit jaar echter nog weinig laten zien. Hij staat negentiende in de WK-stand.

De race in San Marino werd zondag gewonnen door Fenati's landgenoot Francesco Bagnaia. Bo Bendsneyder viel buiten de punten en wacht nog altijd op zijn eerste WK-punten van het seizoen.