Bo Bendsneyder heeft bij het Nederlandse team NTS RW Racing GP een contract voor twee jaar getekend. Dat houdt in dat de negentienjarige Nederlander in de Moto2 uit kan blijven komen.

Bendsneyder sprak bij de ondertekening van de verbintenis in Misano van "een geweldig moment". De Rotterdammer leek zijn plek in de Moto2 kwijt te raken, nadat hij te horen kreeg dat hij na dit seizoen moet vertrekken bij zijn huidige team Tech3.

"Ik ben veel mensen dank verschuldigd", aldus Bendsneyder, die een kans geboden kreeg door eigenaar Roelof Waninge en manager Jarno Janssen. "Ik kijk ernaar uit voor de eerste keer op de NTS-machine te stappen en aan de slag te gaan voor komend seizoen."

Waninge is blij dat Bendsneyder vanaf 2019 voor zijn Drentse team rijdt. "Het is vanaf het begin onze doelstelling geweest om jonge Nederlandse talenten een kans te geven zich te ontwikkelen op het hoogste niveau. Door omstandigheden lukte dat niet altijd, maar de komst van Bo naar ons team geeft me toch een gevoel van trots. Iedereen heeft de afgelopen weken hard gewerkt om dit mogelijk maken. We kunnen niet anders dan tevreden zijn."

Hoewel de 71-jarige Waninge zijn rijdersbezetting en daarmee het budget voor volgend jaar al zo goed als rond had, wilde hij toch onderzoeken of hij Bendsneyder een kans kon geven.

Bendsneyder kreeg onlangs te horen dat hij moet vertrekken bij Tech3. Hij is na twee jaar in de Moto3 bezig aan zijn debuutseizoen in de Moto2. Mede door een gebrek aan snelheid wacht de enige Nederlandse coureur in de WK wegrace nog op zijn eerste punten van het seizoen.