Tiger Woods mag voor het eerst in zes jaar met de Verenigde Staten meedoen aan de Ryder Cup. De 42-jarige golflegende heeft dinsdag een wildcard ontvangen.

Ook Phil Mickelson en Bryson DeChambeau zijn door captain Jim Furyk geselecteerd voor het prestigieuze toernooi waarin twaalf spelers uit de Verenigde Staten het tegen twaalf spelers uit Europa opnemen.

Brooks Koepka, Patrick Reed, Dustin Johnson, Justin Thomas, Bubba Watson, Jordan Spieth, Rickie Fowler en Webb Simpson hadden zich al gekwalificeerd. Maandag maakt Furyk bekend naar wie de vierde en laatste wildcard gaat.

"Ik heb in jaren geteld zes jaar niet meegedaan, dus ik beschouw het als een buitengewone eer dat ik weer mee mag doen", aldus Woods. "Dit team is jong en veel spelers zijn nog twintigers. Daarnaast hebben we een geweldige ervaren leider in Phil Mickelson. Het is een uitstekende mix."

Captain Furyk: "We zijn allemaal blij dat Woods weer fit is en ook nog eens goed speelt. Het is erg fijn om hem in mijn team te hebben."

Ryder Cup kroon op sterk jaar Woods

Voor Woods is zijn deelname aan de Ryder Cup de kroon op een sterk jaar. De veertienvoudig majorwinnaar maakte eind 2017 zijn rentree na jarenlang blessureleed en liet zich sindsdien van zijn beste kant zien.

Woods speelde dit jaar de vier majors en deed bij het PGA Championship (tweede) en het Brits Open (zesde) zelfs mee om de zege.

De Ryder Cup staat een keer in de twee jaar op de golfkalender en wordt dit keer van 28 tot en 30 september in Parijs gespeeld. De vorige editie werd gewonnen door de Verenigde Staten.

Het is nog niet bekend welke twaalf spelers Europa vertegenwoordigen in Frankrijk.