Vincent van der Voort heeft dinsdag voor het eerst sinds 2009 een negendarter gegooid op een PDC-toernooi. De 42-jarige Nederlander noteerde een perfecte leg op het Players Championship 17 in Barnsley.

Van der Voort begon de derde leg van zijn derderondepartij tegen de Engelse wereldkampioen Rob Cross met scores van 180 en 177, waarna hij finishte met 144.

De Noord-Hollander slaagde er desondanks niet in om te stunten tegen Cross, want die trok daarna 'gewoon' relatief eenvoudig met 6-3 aan het langste eind.

Opvallend genoeg was Van der Voort in de ronde ervoor tegen de Engelsman Arron Monk ook al heel dicht bij een negendarter, maar toen miste hij met zijn negende pijl dubbel 12.

Negen jaar geleden gooide Van der Voort een negendarter op eveneens een Players Championship, destijds in het Brabantse Nuland tegen de Duitser Mario Masurka.

Van der Voort was laatst overgebleven Nederlander

Van der Voort was op het Players Championship 17 de laatst overgebleven Nederlander. Onder anderen Christian Kist, Benito van de Pas en Jelle Klaassen werden al in een eerder stadium uitgeschakeld.

Michael van Gerwen deed niet mee. De nummer één van de wereld won zondag in het Duitse Hildesheim nog op overtuigende wijze het German Darts Championship.

Peter Wright schreef het Players Championship 17 op zijn naam. De Schot was in de finale met 6-2 veel te sterk voor de Noord-Ier Daryl Gurney.

Het was voor Wright zijn derde toernooizege van het jaar. Hij voegde in de afgelopen maanden het Players Championship 14 en de Melbourne Darts Masters aan zijn palmares toe.

Woensdag staat in Barnsley Players Championship 18 op het programma, waarna komend weekend in het MECC in Maastricht het Dutch Darts Championship wordt afgewerkt.