Abdi Nageeye en Michel Butter strijden op zondag 21 oktober om de nationale titel tijdens de TCS Amsterdam Marathon, zo heeft de organisatie zaterdag laten weten.

Nageeye start voor de derde keer in Amsterdam. De 29-jarige atleet werd er vorig jaar Nederlands kampioen met een nationaal record van 2.08,16.

De 32-jarige Butter was in 2012 de derde Nederlander ooit die in Amsterdam onder de magische grens van 2.10,00 dook. Hij finishte destijds in 2.09,58.

"Als organisatie zijn we bijzonder trots op het feit dat Abdi Nageeye en Michel Butter opnieuw hebben gekozen voor de TCS Amsterdam Marathon", zegt Cees Pronk, directeur van de wedstrijd. "Zij geven ons als organisatie het vertrouwen en willen hun ambities waarmaken."

Eerder werd al bekend dat Kenenisa Bekele volgende maand aan de start staat. De Ethiopische wereldtopper heeft een persoonlijk record van 2.03,03 en gaat de strijd aan met onder anderen Lawrence Cherono, de winnaar van vorig jaar en houder van het parcoursrecord (2.05,09).

Geen EK-medaille voor Nageeye

Nageeye en Butter slaagden er vorige maand niet in een medaille te veroveren op de EK atletiek in Berlijn. De geboren Somaliër leek op weg naar een plak, maar kreeg in de slotfase van zijn marathon kramp, en de Noord-Hollander meldde zich geblesseerd af.

Het startschot voor de 43e editie van de Amsterdam Marathon klinkt op 21 oktober in het Olympisch Stadion.