Charles van Commenée treedt weer in dienst van de Nederlandse Atletiekunie. Hij gaat per 1 oktober als hoofdcoach aan de slag.

"Ik vind het gewoon mooi de gelegenheid te krijgen mijn sport, waar ik zoveel aan te danken heb, hier in Nederland verder op weg te helpen en mijn opgedane kennis en ervaring te delen met atleten en een ieder die aan hun presteren bijdraagt", zegt Van Commenée dinsdag in een persbericht van de Atletiekunie.

De zestigjarige coach heeft heel veel ervaring in de topsport. Hij fungeerde in 2008 bij de Olympische Zomerspelen van Peking als chef de mission van de Nederlandse ploeg.

Daarna ging de geboren Amsterdammer opnieuw als technisch directeur en hoofdcoach bij de Britse atletiekbond aan de slag, een functie die hij eerder tussen 2000 en 2004 vervulde.

Van 2014 tot mei van dit jaar was Van Commenée als prestatiemanager actief bij sportkoepel NOC*NSF. Momenteel is hij vicevoorzitter van de coachescommissie van de internationale atletiekfederatie IAAF.

'Buitenkans voor Nederlandse atletiek'

"Het is een buitenkans voor de Nederlandse atletiek om iemand als Charles van Commenée met zijn internationale ervaring en netwerk toe te kunnen voegen aan onze technische staf", zegt technisch directeur Ad Roskam.

Van Commenée, die in de periode 1991-2000 al als bondscoach meerkamp bij de Atletiekunie werkzaam was, begint op 1 oktober aan zijn nieuwe functie.