Kickbokser Rico Verhoeven neemt het eind volgende maand in de Johan Cruijff ArenA op tegen de Braziliaan Guto Inocente. Het is de hoofdpartij van het programma van Glory 59 op zaterdagavond 29 september.

Aanvankelijk was de verwachting dat het in de ArenA tot een nieuwe krachtmeting tussen Verhoeven en Badr Hari zou komen, maar de Marokkaanse Amsterdammer liet enkele weken geleden al weten dat het nog niet zo ver is.

De 29-jarige Verhoeven is de regerend wereldkampioen bij de zwaargewichten. De Brabander verdedigde begin juni in Birmingham met succes zijn kampioensgordel. Het betekende voor de 'King of Kickboxing' zijn zeventiende overwinning in achttien partijen bij Glory.

Verhoeven maakte woensdagavond op Veronica bekend dat hij in Amsterdam in de ring staat tegenover tegen de drie jaar oudere Inocente, die zes van zijn zeven gevechten heeft gewonnen en op de derde plaats staat bij de zwaargewichten van Glory.

Mogelijk komt het later alsnog tot een rematch tussen Verhoeven en Hari. Het tweetal trof elkaar eind 2016 in het Duitse Oberhausen. Verhoeven won daar, omdat zijn rivaal met een armblessure in de tweede ronde moest opgeven. De 33-jarige Hari zat daarna onder meer een gevangenisstraf uit en keerde pas in maart van dit jaar terug in de ring.

Guto Inocente

Guto Inocente

Van Roosmalen om wereldtitel tegen Kiatmookao 

Ook Robin van Roosmalen vecht op 29 september in de ArenA om een wereldtitel. De Bosschenaar neemt het op tegen Petchpanomrung Kiatmookao.

De Thai nam de wereldtitel in het vedergewicht in juli op interimbasis over van Van Roosmalen, die zich met een schouderblessure af moest melden voor Glory 55 in New York. De inmiddels weer fitte 'Pokerface' hoopt zijn titel te heroveren.

De 28-jarige Van Roosmalen nam het in 2017 in Den Bosch al eens op tegen de vijf jaar jongere Thai. Hij bezorgde hem toen zijn enige nederlaag in een gevecht van Glory. Van Roosmalen won zestien van zijn negentien gevechten onder de vlag van de grootste kickboksbond ter wereld.