De Nederlandse curlingmannen gaan deel uitmaken van TeamNL, wat betekent dat ze een jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro krijgen van sportkoepel NOC*NSF.

"Het herenteam toont aan de concurrentie met de wereldtop aan te kunnen en NOC*NSF is verheugd deze teamsport aan het topsportprogramma toe te kunnen voegen", zei Maurits Hendriks, de technisch directeur van TeamNL dinsdag.

"Bondscoach Shari Leibbrandt en haar mannen verdienen dit ook op basis van hun jarenlange toewijding. Zij krijgen nu alle middelen van TeamNL tot hun beschikking en dat stelt hen tevens in staat om meer trainingsuren te draaien en aan meer internationale toptoernooien mee te doen"

De curlingmannen deden in 2017 en 2018 mee aan het WK. Vorig jaar verrasten ze grootmacht Zweden op het EK.

De ploeg van skip Jaap van Dorp wist zich niet te plaatsen voor de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang. Het Nederlandse team eindigde vorig jaar december niet in de top drie bij een olympisch kwalificatietoernooi in Tsjechië.

De Oranje-ploeg werd in april tiende bij het WK in Las Vegas. Het team voldeed daarmee niet aan de eisen van NOC*NSF voor een A-status - een plek bij de beste acht van de wereld - maar toch krijgen de curlers financiële steun van de sportkoepel.