Bo Bendsneyder heeft een intentieverklaring met het Nederlandse raceteam NTS RW Racing GP getekend. Daardoor kan de motorcoureur volgend seizoen mogelijk toch in de Moto2 actief blijven, mits de Nederlander genoeg sponsorgeld verzamelt.

De negentienjarige Bendsneyder kreeg onlangs te horen dat hij na dit seizoen moet vertrekken bij zijn huidige team Tech3.

Bendsneyder reed de afgelopen twee jaar in de Moto3. De Rotterdammer dwong daarin promotie naar de Moto2 af, maar in zijn eerste seizoen een klasse hoger wacht hij nog altijd op zijn eerste WK-punten. Mede door pech en een gebrek aan snelheid heeft hij zich nog amper kunnen laten zien in de 'tweede' klasse.

De enige Nederlander in het WK wegrace dreigt nu zijn plek kwijt te raken, maar teameigenaar Roelof Waninge van NTS RW Racing GP probeert zijn landgenoot te helpen. Hoewel de 71-jarige Drent zijn rijdersbezetting en daarmee het budget voor volgend jaar al zo goed als rond had, wil hij toch onderzoeken of hij Bendsneyder een kans kan geven.

Over ruim een week, na de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone, moet duidelijk zijn of er voor Bendsneyder genoeg geld beschikbaar is om volgend jaar bij het Nederlandse team te gaan rijden.

Joe Roberts lijkt al zeker van een plek bij NTS RW Racing GP in 2019. De 21-jarige Amerikaan pakte dit seizoen tot nu toe twee puntjes in de Moto2.