Tiger Woods heeft dankzij een zeer sterke derde dag op het PGA Championship nog zicht op de vijftiende majortitel in zijn loopbaan. Met nog één ronde te gaan, leidt de Amerikaan Brooks Koepka.

Woods begon de derde dag als de nummer 21 van het klassement, maar had tijdens de voorlaatste ronde slechts 66 slagen nodig. Hij staat met een achterstand van vier slagen op Koepka nu gedeeld zesde.

De 42-jarige Woods kampte de laatste jaren met blessureleed, maar is dit seizoen weer terug. Hij kwam in actie op diverse grote toernooien, waaronder de andere drie majors (de Masters, de US Open en het Brits Open).

Op de Masters werd de golflegende 32e, op de US Open haalde hij de cut niet en bij het Brits Open eindigde hij op een gedeelde zesde plek.

Woods won alle majors minimaal drie keer. Zijn laatste zege in een van de vier grote toernooien dateert uit 2008, toen hij de US Open voor de derde keer op zijn naam schreef.

US Open-winnaar Koepka verovert leiding

Woods' landgenoot Koepka veroverde de leiding op de derde dag van het PGA Championship. De US Open-winnaar van 2017 én dit jaar ging net als Woods rond in 66 slagen.

De 28-jarige Koepka loste daarmee Gary Woodland af aan kop, die na de tweede dag leidde. In die tweede ronde kwam vanwege noodweer slechts de helft van alle deelnemers in actie.

In de nacht van zondag op maandag wordt de laatste ronde van het PGA Championship afgewerkt. Achter leider Koepka bestaat de top drie uit de Australiër Adam Scott en de Spanjaard Jon Rahm, die respectievelijk twee en drie slagen toegeven.