Dorian van Rijsselberghe heeft zich bij de WK windsurfen voor de kust van Aarhus naar de tweede plaats in het klassement opgewerkt.

De tweevoudig olympisch kampioen schreef dinsdag de vierde race in de RS:X-klasse op zijn naam en kwam daarna als vijfde en achtste over de streep.

Van Rijsselberghe heeft in de rangschikking drie punten meer dan de Poolse leider Pawel Tarnowski (zeventien om veertien).

Kiran Badloe raakte wat achterop bij zijn trainingsmaat én concurrent voor deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De 23-jarige Lelystedeling eindigde in de drie races die dinsdag werden gevaren respectievelijk als vijfde, derde en veertiende. Die laatste klassering is nu zijn zogeheten schrapresultaat.

Badoe is na zes races met 22 punten op de zesde plaats in het klassement terug te vinden. Hij moet daarmee naast Tarnowski en Van Rijsselberghe ook nog de Italianen Daniele Benedetti, Mattia Camboni (beiden twintig) en de Brit Kieran Holmes Martin (22) voor zich dulden.

De Geus doet ook bovenin mee

Bij de vrouwen doet Lilian de Geus ook bovenin mee. De 26-jarige Blaricumse presteert voorlopig zeer constant, met een zesde plek als 'slechtste' resultaat.

De Geus bezet met zeventien punten de tweede plaats in het klassement achter de Chinese leider Yunxiu Lu (veertien).

In de Laser Radial kon Marit Bouwmeester maar één race varen. De titelverdediger en olympisch kampioen uit Boornsterhem moest daarin genoegen nemen met de veertiende plaats.

Bouwmeester staat in het klassement op de achtste plaats met vijftig punten. De Deense Anne-Marie Rindom gaat aan kop met 25, Maxime Jonker is de nummer vijf met 42 punten.

In de Finn-klasse neemt Nicholas Heiner de vijfde plaats in en Pieter-Jan Postma de negende en bij de 49erFX het duo Annemiek Bekkering/Annette Duetz de tweede.