Van 2 tot en met 12 augustus staan in Glasgow de Europese kampioenschappen zwemmen, wielrennen, turnen, golf, roeien en triatlon op het programma en in Berlijn wordt de EK atletiek gehouden. Dit zijn de belangrijkste momenten voor de Nederlanders op zondag 5 augustus.

Op de vierde dag van de EK is het de beurt aan de wielrenners op de weg. De Nederlandse vrouwenploeg, met daarin onder anderen Marianne Vos, Anna van der Breggen en Ellen van Dijk, staat aan de start van de wegwedstrijd.

Bij het turnen hoopt Sanne Wevers mee te doen om de medailles. De olympisch kampioen van 2016 staat in de finale van het onderdeel balk. Wevers eindigde zaterdag met de Nederlandse ploeg als derde in de teamfinale.

Voor de zwemmers zijn de medaillekansen schaars op zondag. Kira Toussaint staat wel in de finale van de 50 meter rugslag en de estafettezwemmers hopen de eindstrijd te bereiken op de 4x200 meter vrije slag.

Bij het roeien zijn ze al aanbeland bij de slotdag van de EK. De lichte vrouwen dubbeltwee en de mannen acht lijken een goede kans te hebben op een podiumplek.

Avondprogramma zwemmen
18.49 uur: Halve finale 200 meter schoolslag mannen (met Arno Kamminga)
19.21 uur: Finale 50 meter rugslag vrouwen (Kira Toussaint)
19.26 uur: Halve finale 200 meter wisselslag mannen (met Arjan Knipping)
19.36 uur: Halve finale 200 meter vrije slag  (met Femke Heemskerk en Robin Neumann)
19.52 uur: Finale 4x200 meter vrije slag mannen (invulling nog niet bekend)

Dagprogramma (baan)wielrennen
12.35 uur: Finale Afvalkoers vrouwen (Amy Pieters)
13.30 uur: Wegwedstrijd vrouwen (Chantal Blaak, Lucinda Brand, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Floortje Mackaij, Sabrina Stultiens, Marianne Vos en Lorena Wiebes)
20.44 uur: Finale Puntenkoers mannen (Yoeri Havik)
21.36 uur: Troostfinale sprint vrouwen (mogelijk met Shanne Braspennincx)
21.40 uur: Finale sprint vrouwen (mogelijk met Shanne Braspennincx)

Dagprogramma turnen
17.00 uur: Finale evenwichtsbalk vrouwen (Sanne Wevers)
17.30 uur: Finale vloer vrouwen (Céline van Gerner)

Dagprogramma roeien
13.15 uur: Finale Lichte vrouwen dubbeltwee (mogelijk met Ilse Paulis en Marieke Keijser)
13.45 uur: Finale mannen acht (Simon van DorpMaarten Hurkmans, Freek RobbersLex van den HerikDiederik van EngelenburgVincent van der Want, Ruben KnabBoudewijn Röell en Mechiel Versluis)