Van 2 tot en met 12 augustus staan in Glasgow de Europese kampioenschappen zwemmen, wielrennen, turnen, golf, roeien en triatlon op het programma en in Berlijn wordt de EK atletiek gehouden. Dit zijn de belangrijkste momenten voor de Nederlanders op vrijdag 3 augustus.

Na het turnen en roeien gaat ook het zwemtoernooi van start in Glasgow. Ranomi Kromowidjojo komt direct in actie op de 50 meter vrije slag, een van de nummers waarop de Groningse voor de medailles wil gaan.

Kromowidjojo maakt zoals verwacht ook deel uit van de estafetteploeg op de 4x100 meter vrij. Arno Kamminga begint zijn toernooi met de 100 meter schoolslag. Op die afstand scherpte hij onlangs nog het Nederlands record aan.

Bij het baanwielrennen kunnen ook al medailles gepakt worden. De Nederlandse teamsprinters (mannen en vrouwen) moeten eerst de voorrondes doorkomen om de finale van later op vrijdagavond te bereiken. Op het onderdeel scratch hopen Kirsten Wild en Roy Eefting mee te doen om de prijzen.

Bij het roeien worden de halve finales en herkansingen afgewerkt. Op zaterdag staan pas de eerste finalewedstrijden op het programma.

Avondprogramma zwemmen
18.18 uur: Halve finale 50 meter vrij vrouwen (met Kromowidjojo en Tamara van Vliet)
18.32 uur: Halve finale 100 meter vlinderslag vrouwen (mogelijk met Kinge Zandringa)
18.39 uur: Halve finale 100 meter schoolslag mannen (mogelijk met Arno Kamminga en Ties Elzerman)
19:01 uur: Finale 4x100 meter vrij vrouwen (volledige invulling nog niet bekend)
19.10 uur: Finale 4x100 meter vrij mannen (volledige invulling nog niet bekend)

Dagprogramma baanwielrennen
16.55 uur: Finale 10 kilometer scratch vrouwen (Kirsten Wild)
20.02 uur: Finale 15 kilometer scratch mannen (Roy Eefting)
21.12 uur: Troostfinale teamsprint vrouwen (Mogelijk met Kyra Lamberink, Laurine van Riessen, Hetty van de Wouw en Shanne Braspennincx)
21.17 uur: Finale teamsprint vrouwen (Mogelijk met Lamberink,Van Riessen, Van de Wouw en Braspennincx)
21.22 uur: Troostfinale teamsprint mannen (Mogelijk met Roy van den Berg, Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee)
21.27 uur: Finale teamsprint mannen (Mogelijk met Van den Berg, Van 't Hoenderdaal, Lavreysen, Hoogland en Ligtlee)