Van 2 tot en met 12 augustus staan in Glasgow de Europese kampioenschappen zwemmen, wielrennen, turnen, golf, roeien en triatlon op het programma en in Berlijn wordt de EK atletiek gehouden. Dit zijn de belangrijkste momenten voor de Nederlanders op donderdag 2 augustus.

Op de openingsdag in Glasgow draait het voor ons land vooral om turnen en roeien. Vrijdag is het de beurt aan de zwemsters en de baanwielrenners, terwijl de EK atletiek in Berlijn maandag pas van start gaat.

Voor de Nederlandse turnsters staan de kwalificaties op het programma. Onder anderen Sanne Wevers, regerend olympisch kampioen op de balk, zit in de Nederlandse selectie van in totaal vijf vrouwen.

De formatie van bondscoach Gerben Wiersma gaat in Schotland voor een plek in de landenfinale. De beste acht teams plaatsen zich voor de eindstrijd, die zaterdag op het programma staat. De mannen komen op 9 augustus pas voor het eerst in actie.

Bij het roeien staan de heats van alle onderdelen op het programma (van 10.30 tot 14.30 uur). Nederland is met veertien ploegen vertegenwoordigd in Schotland.

Dagprogramma turnen
Vanaf 17.00 uur (Nederlandse tijd): Kwalificaties vrouwen, met Sanne Wevers (brug en balk), Céline van Gerner (brug, balk en vloer), Vera van Pol (sprong, brug, balk en vloer), Tisha Volleman (sprong en vloer) en Naomi Visser (sprong).